Klik op een onderwerp voor meer informatie.

Canarische eilanden

De Canarische Eilanden is een groep van zes eilanden in de Atlantische oceaan, ongeveer 100 km ten oosten van Marokko. Het is het meest zuidelijk gelegen deel van Europa en behoort tot Spanje. U vliegt in ongeveer 4,5 uur naar uw vakantiebestemming waar het spaans de locale taal is en men in euro's betaalt. Het is er altijd zomer met een temperatuur die het gehele jaar door tussen de 19 en 25 graden ligt. Door dit constante klimaat is het een ideaal oord voor een zonnige zomer- of wintervakantie. De Canarische archipel vindt zijn oorsprong in onderzeese vulkanische activiteiten. Tot op de dag van vandaag zijn er vulkanische activiteiten en op elk eiland, met name op Lanzarote in het, Timanfaya Nationaal park, wordt de bezoeker met het unieke karakter van de vulkanische oorsprong geconfronteerd.

De Canarische Eilanden bestaan uit 7 eilanden. Elk eiland is anders, andere natuur, andere stranden, andere beleving. Tenerife is de grootste, La Palma de groenste, Gran Canaria heeft veel variatie in natuur, Lanzarote is een vulkanisch landschap, Fuerteventura kent grote blanke stranden, La Gomera is een berglandschap en El Hierro het kleinst. Met uitzondering van La Gomera en El Hierro zijn alle eilanden rechtstreeks met het vliegtuig vanuit Nederland te bereiken. La Gomera heeft een goede luxe bootverbinding met Tenerife en La Palma. El Hierro bereikt u vanuit Tenerife of Gran Canaria.

Yaiza Travel is specialist voor de Canarische eilanden. Wij hebben uitsluitend accommodaties geselecteerd waarbij u de bijzondere sfeer en waarden van de eilandengroep van zeer dichtbij ervaart. Kleinschalig met veel privacy en te midden van de vriendelijke en gastvrije bevolking. Met uw huurauto zijn alle mooie stranden, culturele bezienswaardigheden en natuurparken vanaf uw landelijke gelegen huisje, villa of hotel, over goede asfaltwegen prima te bereiken.

Meer over La Palma

'La Isla Bonita': niet voor niets wordt dit unieke eiland binnen de Canarische archipel zo genoemd. 'Het mooie eiland' is een groene oase van rust en ruimte en biedt o.a. vele wandelmogelijkheden.
De subtropische kuststreken, het ruige en indrukwekkende vulkanische berglandschap, de vele groene kloven en de vruchtbare vlaktes maken La Palma tot een waar paradijs voor de individueel ingestelde bezoeker.
Het altijd aangename klimaat met een gemiddelde temperatuur van 19 tot 24 graden en de diverse schilderachtige, authentieke plaatsjes bieden u de mogelijkheid tot kennismaking met de vriendelijke bevolking tijdens uw bezoek.

Prachtige dagtochten (b.v. naar het unieke nationale park 'Caldera de Taburiente' of het laurierbos van Los Tilos) kunnen afgewisseld worden met een bezoek aan één van de intieme lava-strandjes.
Daarom hebben wij voor uw bezoek uitsluitend voor Casita's en Finca's (dit zijn vrijstaande huisjes - dus kleinschalig) gekozen in het westelijke gedeelte van het eiland. Dit gedeelte van La Palma is droger en heeft meer zon-uren dan de oostkant, waar passaatwinden voor beduidend meer neerslag zorgen.

Vooral gedurende de wintermaanden heeft dit een groot voordeel.
Dit wil natuurlijk niet zeggen dat u tijdens uw bezoek het oosten moet mijden. Een bezoekje aan de kleurrijke hoofdstad Santa Cruz of één van de vele ruige, groene kloven is beslist de moeite waard.

Casita's / finca's / villa's / huisjes

Wij hebben uw accommodatie met veel zorg uitgekozen en gereserveerd. Zéér belangrijke aandachtspunten daarbij zijn:

- kleinschalig
- vrijstaand
- goede kwaliteit
- speciale ligging en een prachtig uitzicht over de zee en de bergen.
In de verschillende beschrijvingen van de accommodaties komen wie hierop gedetailleerd terug.

Meer over Gran Canaria

Elk eiland van de Canarische eilanden is uniek. Gran Canaria is het eiland met vele landschappelijke gezichten. De diversiteit wordt veroorzaakt door de in het midden aanwezige vulkanische gebergte met de Pico de las Nieves als hoogste punt (1950 m). Aan de noordzijde van dit gebergte is het wat vochtiger en daardoor de vruchtbaarder. Dit laat zich zien in de talloze bananenplantages en uitgestrekte bossen met naaldbomen. Het zuiden is droger en warmer, hier zijn de blanke stranden en duinen gelegen. Het landschap in het zuiden is ruig en spelonkachtig. Langs de goed berijdbare bergwegen zijn vele stopplaatsen met adembenemende vergezichten. De onderlinge afstanden zijn niet zo groot en vanuit elke plaats op het eiland zijn alle bezienswaardigheden met dagtochten per auto goed te bereiken.

Eindeloze stranden treft u aan het zuiden van Gran Canaria bij Playa del Inglés en Maspalomas.  De uitgestrekte blanke stranden zijn zo groot dat zelfs in dit drukke toeristische gebied een rustige plek aan de zee te vinden is. Hier is een bruisend uitgaansleven met vele cafés, restaurants en discotheken. Maspalomas is wat rustiger en meer populair bij gezinnen. Dit zijn overigens niet de enige stranden. Langs de hele kust van het eiland zijn overigens grote en kleine stranden te vinden veelal met zand, maar in het noorden zijn kiezelstranden niet vreemd. 

Het centrale gebergte is één van de meest spectaculaire vulkanische landschappen van de Canarische eilanden. Twee opvallende bergtoppen,  Roque Nublo (1810 m)en Roque Bentaiga ( 1400 m) markeren het landschap. Als heilige plaatsen en toevluchtsoorden van de oorspronkelijke bewoners, de Guanchen, getuigen zij van de oudheid van het eiland. In de achtergrond van de vele vergezichten is de Pico del Teide zichtbaar, de hoogste berg en het symbool van het nabijgelegen eiland Tenerife. De indrukwekkende routes door het gebergte leiden naar fraaie historische stadjes zoals FatagaTejeda en Artenara. Fataga, een pitoresk canarisch bergdorp, wordt door velen beschouwd als één van de mooiste dorpen van het eiland. In het noordwesten van Gran Canaria ligt de havenstad Las Palmas. De meest bruisende stad van de Canarische eilanden en het politieke, culturele en economische centrum van het eiland.

Het groene noorden is een fris contrast met het drogere zuiden. Van de weinige regen die het eiland treft valt hier het meeste. Het is daardoor een groen en vruchtbaar gebied met vele vruchtbomen die in het voorjaar hun kleurrijke bloei tonen. Bijzonder geliefd is de streek rondom Agaete. De vallei van Agaete is bekend en gewaardeerd vanwege de vruchtbare hellingen en ideale omstandigheden voor het verbouwen van avocado's, papaja's, manogo's en ander tropisch fruit. Vlakbij Agaete ligt het havenstadjePuerto de las Nieves, een ontspannen kustdorp in witte en blauwe kleuren. De veerboot naar Tenerife meert hier aan met handelen bedrijvigheid als gevolg.

Ook op Gran Canaria is het altijd zomer, het hele jaar door. De temperatuur schommelt tussen de 20 en 26 graden. Frisse passaatwinden en oceaanstromen houden de temperatuur het gehele jaar door in balans. Regen valt er, met name in het zuiden, nauwelijks. Vanwege het zeer plezierige constante klimaat is het een uitstekende bestemming voor een zonnig warme winter- of zomervakantie.

Meer over Lanzarote

Elk eiland van de Canarische eilanden is uniek. Lanzarote is de zwarte parel, een ruig en indrukwekkend vulkanisch landschap met mooie zwarte stranden en zeer bezienswaardige culturele attracties. Het is het eiland waar liefhebbers van zon en strand, natuur en cultuur volledig aan de trekken komen.

De natuur wordt beheerst door het vulkanisch verleden en is het meest sensationeel in het nationaal park Timanfaya dat aan de westkant van het eiland is gelegen. Met zicht op bontgekleurde vulkaanheuvels ervaart u de oerkracht van vulkanische activiteit van zeer dichtbij.

La Geria is het wijngebied van Lanzarote. Door een typische druiventeelt op lavavelden, waarbij de druivenstokken beschermd worden door sikkelvormige muurtjes, slagen de eilandbewoners er al eeuwenlang in om zeer gewaardeerde wijnen te produceren. Het is een indrukwekkend cultuurlandschap waarbij een bezoek aan de diverse Bodega's beslist de moeite waard is.

Op Lanzarote is de architectuur op een fantastische wijze samengesmolten met de natuur. Het is César Manrique, een schilder en architect die dit als zijn uitdaging zag en mede door zijn inspanningen is het eiland een groot museum geworden waarbij vulkanische landschap en kunst onverbrekelijk bij elkaar horen. Onvergetelijk zullen uw bezoeken zijn aan onder andere het Mirador del Rio, een uitzichtpunt in het noorden, Jameos del Aqua, een kunstmatige lagune in een vulkaantunnel en het Fundacion César Manrique, zijn voormalig woonhuis.

Op de Canarische eilanden lijkt het altijd zomer, het hele jaar door. De temperatuur schommelt tussen de 16 en 25 graden. Vanwege de relatief lage bergen zijn er weinig klimatologische verschillen tussen de verschillende windstreken. Dankzij de Atlantische winden is de temperatuur altijd aangenaam. Er valt relatief zeer weinig regen. Vanwege het zeer plezierige klimaat is het een uitstekende bestemming voor een warme wintervakantie.

Meer over Fuerteventura

Elk eiland van de Canarische eilanden is uniek. Fuerteventura is het op één na grootste eiland en fameus vanwege zijn ongerepte kilometerslange witte stranden en een schilderachtig vulkaanlandschap. Het is het eiland voor de liefhebbers van zon en water die drukke stranden willen vermijden en houden van fijne zandstranden. Stranden zoals we die in Nederland kennen.

De best toegankelijke, eindeloos witte stranden liggen in het noorden van het eiland. De ruigere stranden zijn meer zuidwestelijk gelegen. Het water voor de kust is ideaal voor surfen en duiken, vooral in de omgeving van Jandia in het zuiden.  Het bergachtige binnenland van Fuerteventura is een favoriet terein voor wandelaars en fietsers. 

Naast de wat meer toeristische plaatsen zoals Corralejo, Costa Calma en Jandia Playa zijn er diverse pittoreske berg- en vissersdorpen. De tijd heeft hier stil gestaan wat te zien is aan de oude huizen, veelal gebouwd met lavagesteente. Het groene dorpBetancuria wordt beschouwd als het mooiste dorp van het eiland. Het is de oude hoofdstad met een historische hart waar de toeristen graag komen en gastvrij worden ontvangen in kleine souvenirwinkels en restaurants.

Fuerteventura kent veel zon. Dit oudste van de Canarische Eilanden is door het droge klimaat schilderachtig vanwege het palet aan landschappelijke kleuren, ruig vanwege vulkanische oerkrachten en uniek vanwege de ongerepte goudgele stranden. Het eiland geeft zijn geheimen niet altijd meteen prijs. Uiteindelijk wordt het bijzondere karakter van Fuerteventura onderkend en daardoor als bijzonder vakantieeiland gewaardeerd.

Op de Canarische eilanden lijkt het altijd zomer, het hele jaar door. De temperatuur schommelt tussen de 16 en 25 graden. Op Fuerteventura waait een koele wind waardoor de temperatuur zelden boven de 25 graden komt. Regen valt er bijna nooit. Vanwege het zeer plezierige klimaat is het een uitstekende bestemming voor een warme winter- of zomervakantie.

 

 

voorkeuren Aanvragen
U heeft nog geen voorkeuren geselecteerd

Vind uw ideale vakantie

Zwembad
Aantal personen
1
WIFI / internet

YAIZA TRAVEL

Hollands Diepsstraat 4
4709 PH Nispen

0165 36 45 22

KVK 20143237

yaiza@yaizatravel.nl