transavia.com

                                                                             

BAGAGEREGELS BIJ VERTREK VANAF 1 APRIL 2014

 

Handbagage

Het is prettig om wat spullen bij de hand te hebben aan boord. Wij hebben voor u op een rijtje gezet waar u aan moet denken als u met Transavia.com reist.

De afmetingen voor uw handbagage zijn: 55 x 35 x 25 centimeter.

Uw handbagage weegt maximaal 10 kg

U mag één stuk handbagage meenemen, dit is inclusief handtas, laptop, foto- en filmapparatuur.

 

Ruimbagage

Bij Transavia.com regelt u dat eenvoudig tegen een kleine vergoeding.

Ruimbagage voor vluchten met vertrek vanaf 1 april 2014

15 kg ruimbagage €   5,- p.p. per enkele reis

20 kg ruimbagage €   8,- p.p. per enkele reis

25 kg ruimbagage € 15,- p.p. per enkele reis

30 kg ruimbagage € 20,- p.p. per enkele reis

40 kg ruimbagage € 30,- p.p. per enkele reis

50 kg ruimbagage € 65,- p.p. per enkele reis

 

  • Max. 32 kg per koffer
  • Per persoon mag max. 5 stuks ruimbagage worden ingecheckt.
  • Onderling verdelen van ruimbagage is toegestaan.

 

Reserveer het door u gewenste gewicht aan ruimbagage direct tijdens uw boeking bij Yaiza Travel of via selfservice.transavia.com.

N.B. Reist u vóór 1 april 2014? Of hebt u geboekt voor 16 december 2013? Dan gelden de voorwaarden die tot 1 april 2014 van kracht zijn.

Voor alle reeds geboekt passagiers bij transavia.com die 20 kilo ruimbagage inclusief hebben, kunnen ervoor kiezen om extra kilo’s (bijvoorbeeld tot 30 kilo totaal) bij te kopen. Echter wordt dan de volledige ruimbagage prijs van 30 kilo berekend (dus € 20,- p.p. per enkele reis)

We kunnen ons voorstellen dat u nog niet precies weet hoeveel ruimbagage u mee wilt nemen. Daarom kunt u vanaf 3 weken voor vertrek tot achtenveertig uur van te voren uw ruimbagage reserveren. Als u nog geen bagage heeft gereserveerd, kan dat altijd bij- geboekt worden via selfservice.transavia.com.

Voor ruimbagage geldt geen maximale lengte. De hoogte mag niet meer zijn dan 86 cm en de breedte niet meer dan 115 cm. Dit heeft te maken met de grootte van de deur van het laadruim. Als u met meerdere passagiers binnen één boeking reist, mag u het totale bagagegewicht verdelen. Reist u bijvoorbeeld met twee passagiers en hebt u ieder twintig kilo gereserveerd, dan mag u in de ene koffer vijftien kilo en in de andere koffer vijfentwintig kilo vervoeren.

Gebruikt u een rugzak? Voorkom dat deze blijft steken op de bagageband. Maak losse riemen goed vast en bevestig geen spullen aan de buitenzijde van de rugzak. Nog beter is het gebruik van een speciale rugzaktassen.

 

Kinderwagens en babyzitjes

Voor baby’s van nul tot twee jaar mag u gratis tien kilo bagage meenemen. Een paraplubuggy maakt onderdeel uit van de 10 kilo ruimbagage. Een paraplubuggy mag niet zwaarder dan 7 kg wegen. U mag een paraplubuggy gegarandeerd meenemen tot de gate. Op volle vluchten kan het soms voorkomen dat Transavia.com uw kinderwagen met een losse bak of stoel al direct bij de odd size bagage (bagage met een afwijkend formaat) moet inchecken. Dit doen zij omdat het lastig is om een kinderwagen in een volle vrachtruimte te plaatsen. U vindt de buggy of kinderwagen terug bij aankomst op de bagageband van uw vakantiebestemming.

Het is niet toegestaan maxi cosi's, wiegjes, babybaskets of babycots in de cabine mee te nemen. Een kinderzitje met keuringsnorm ECE R44-03 of hoger en stoelverhogers zijn wel toegestaan in de cabine, deze zitjes vallen binnen de gratis tien kilo. Indien u een kinderzitje voor uw baby meeneemt, moet u voor uw baby wel een eigen stoel geboekt hebben.


Als u een pakketreis heeft geboekt, gelden vanaf 1 april 2014 de volgende bagagevoorwaarden:
 

 

handbagage

ruimbagage**

volwassene/kind

1 stuk handbagage van:
 

- maximaal 55x35x25 cm (LxBxH)

- maximaal 10 kg

 

- opvouwbare paraplubuggy van max. 7 kg* voor jonge kinderen

baby met eigen zitplaats (0 t/m 24 maanden)

1 stuk handbagage van:
 

- maximaal 55x35x25 cm (LxBxH)

- maximaal 10 kg

én een (auto)kinderzitje

- opvouwbare paraplubuggy van max. 7 kg*

baby zonder eigen zitplaats
(0 t/m 24 maanden)

geen handbagage

- 1 stuk ruimbagage van max. 10 kg, zoals een koffer, buggy of kinderwagen

*uw opvouwbare paraplubuggy (met een maximumgewicht van 7 kg) mag u meenemen tot aan de gate. Daarna wordt deze vervoerd als ruimbagage.
**Voor volwassenen, kinderen en baby's met een eigen stoel kunt u extra bagage online tegen het voordeeltarief bijboeken. U kunt dit vanaf 3 weken tot 48 uur voor vertrek doen via  
selfservice.transavia.com.

Als u met meerdere passagiers binnen 1 boeking reist, mag u het gewicht over uw bagage verdelen. Dit geldt alleen voor uw ruimbagage, niet voor uw handbagage. Bijvoorbeeld: reist u totaal met 2 passagiers die beiden 1 koffer van max. 15 kg hebben geboekt, dan mag u in de ene koffer 10 kg en in de andere 20 kg vervoeren, zolang het totaalgewicht niet hoger is dan 30 kg.
 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meer bagage dan verwacht?

Heeft u meer ruimbagage dan verwacht dan gelden de overbagage regels op de luchthaven € 10,- per kilo per enkele reis.

 

voorbereid naar de luchthaven
Uiteraard wilt u op de luchthaven uw koffer niet ondersteboven halen omdat u vergeten bent dat uw handtas óók 1 stuk handbagage is en deze er nu bij moet. Of erger: als die handtas niet in uw koffer past en deze tegen betaling ingecheckt wordt als ruimbagage. Voorkom bagagestress en ga goed voorbereid naar de luchthaven met deze tips: 
 

 

 Meet en weeg uw handbagage thuis, voordat u naar de luchthaven gaat.

 

 Stop waardevolle spullen zoals paspoorten of medicatie altijd in uw handbagage.

 

 Heeft u meerdere handbagagestukken, zoals een handtas, rugtas of laptoptas?

 

 Stop deze voor de controle bij elkaar, zodat u met 1 stuk handbagage reist.

 

 Zorg ervoor dat uw handbagage voldoet aan de EU veiligheidsregels.

 

 Reist u met een baby of kind? Lees meer over bagage voor baby’s en kinderen.


TIP! Op drukke vluchten kan het helaas voorkomen dat niet alle handbagage in de bagagebakken in de cabine past.
Zorg er daarom voor dat uw handbagage onder uw stoel past (max. 40 x 30 x 20 cm), zo mag het altijd mee aan boord. 

Let op: wordt er op de luchthaven toch geconstateerd dat uw handbagage niet aan de richtlijnen voldoet, dan wordt deze tegen een tarief van €50 per stuk als ruimbagage vervoerd.
U kunt aan de gate alleen met pinpas of creditcard betalen.
Het achterlaten van bagage is altijd op eigen risico.
transavia.com neemt geen goederen in bewaring.

 

Vertraagde of vermiste bagage

Bij vermissing van bagage dient u zichzelf direct na aankomst op de luchthaven te melden bij de bagage afhandelaar ter plaatse om een Property Irregularity Report, (P.I.R.) op te laten maken. Indien meerdere personen gedupeerd zijn, door het ontbreken van bagage, zal dit vermeld dienen te worden op het betreffende P.I.R. rapport. Alleen op basis van dit rapport en een volledig ingevulde Baggage Inventory Form (B.I.F.) vindt eventuele uitbetaling van uw schade plaats. Mocht het B.I.F. formulier niet verstrekt zijn, dan kunt u deze downloaden op de site bij transavia.com.

Voor informatie betreffende uw vermiste bagage kunt u gedurende de eerste 5 dagen contact onderhouden met de lokale afhandeling, waarvan u na aangifte, een telefoonnummer heeft gekregen.

Mocht de bagage na 5 dagen nog niet zijn gelokaliseerd dan verzoeken wij u het B.I.F formulier op te sturen naar transavia.com. Zij zullen tot 45 dagen na aangifte naar uw bagage blijven zoeken. Daarna is de bagage te beschouwen als vermist. Na een termijn van 21 dagen kunt u een claim indienen.

Indien u na het verlaten van de luchthaven constateert dat er zaken uit uw bagage ontbreken, dan dient u hier allereerst aangifte van te doen bij de politie, alvorens transavia.com uw eventuele claim in behandeling kan nemen.

 

Welke bijzondere bagage mag ik meenemen aan boord van het toestel en hoeft niet te worden aangemeld?

 

Laptop of draagbaar computerspel

Het is toegestaan om in uw 1 stuk handbagage een laptop of draagbaar computerspel aan boord mee te nemen. Het gewicht van 10 kg handbagage mag echter niet worden overschreden. Het is aan boord niet mogelijk de batterij van deze apparaten op te laden.


Urn

Een urn aan boord is toegestaan en kan als handbagage vervoerd worden mits deze binnen de handbagage limieten valt. Daarnaast moet de urn goed verpakt zijn, moet er een overlijdensakte getoond kunnen worden en is er een verklaring van het crematorium vereist dat dit de as van de overledene is. Het is verboden de urn aan boord te openen. Indien het totaalgewicht van de bagage en de urn de bagagevrijdom overschrijdt dan is het standaard overbagagetarief van toepassing.


Rollator

Één rollator per passagier mag gratis mee. U kunt de rollator meenemen tot aan de gate, waarna deze onder in het bagageruim wordt vervoerd. Bij aankomst op uw akantiebestemming wordt de rollator bij het uitstappen overhandigd of geretourneerd via de bagageband.

Welke bijzondere bagage mag ik meenemen aan boord van Transavia.com en moet wel worden aangemeld?

U kunt bijzondere overige bagage aanmelden (incl. gewicht, afmetingen en soort verpakking) via Yaiza Travel, of via de portal van Transavia.com.

Let op: Één stuk ruimbagage mag maximaal 20 kg wegen, met uitzondering van honden en scootmobielen/rolstoelen. Voor meer informatie kijk op de portal van Transavia.com.


Bruidskleding

Het is mogelijk om bruidskleding als handbagagestuk mee te nemen in de cabine. Dit is echter op aanvraag en het kan niet gegarandeerd worden dat de bruidskleding opgehangen kan worden. U kunt uw aanvraag indienen bij Yaiza Travel.


Deltavlieger

Deltavliegers met een lengte van max. 360 cm kunnen tegen betaling van € 40,- per enkele reis in het ruim worden meegenomen.

U dient uw deltavliegen echter van de voren aan te melden via Yaiza Travel.


Fiets

Tegen betaling van € 40,- per enkele reis kan uw fiets worden meegenomen aan boord. De fiets dient te worden aangeleverd in een fietsdoos of speciale fietstas met bijna lege banden, opgeklapte of gedemonteerde pedalen en het stuur gedraaid in de lengterichting. U kunt een fietsdoos kopen in het bagagedepot in de kelder van Schiphol onder de centrale trap van Vertrekhal 1 en 2. Een fietsdoos kost ca. € 25,- per stuk en weegt ca. 5 kg. Ook is het mogelijk om een fietsdoos te huren en deze op verschillende plekken in Nederland af te halen. Voor meer informatie verwijzen we u naar de website: Wiel Rent. De verhuur en verkoop van een fietsdoos gaat buiten Transavia.com om.

U dient uw fiets echter van de voren aan te melden via Yaiza Travel of via Transavia.com.

Medische bagage

U mag één stuk extra bagage tot 15 kg meenemen. Er moet dan echter wel een doktersverklaring bij de check-in balie overlegd kunnen worden. Medische bagage dient u vooraf aan te melden via Yaiza Travel.

Muziekinstrument

Indien het totaalgewicht van bagage en muziekinstrumenten de bagagevrijdom overschrijdt wordt het standaard overbagagetarief geheven.

Vervoersvoorwaarden:

- Muziekinstrumenten worden in het vrachtruim vervoerd.

- In plaats van het standaard stuk handbagage kunnen passagiers een klein muziekinstrument meenemen als handbagage. Muziekinstrumenten met een maximale afmeting van 25 x 117 x 38 cm kunnen in de cabine worden vervoerd (muziekinstrumenten die aan deze voorwaarden voldoen zijn bijvoorbeeld (alt)viool, fluit, klarinet, bugel of trompet).

- Het is niet mogelijk om een extra stoel te reserveren voor het vervoeren van een muziekinstrument.


Surf-, kite-, wake- of waveboards

Eén board van maximaal 360 cm kan tegen betaling worden meegenomen in het ruim. U dient uw board echter van de voren aan te melden via Yaiza Travel of via Transavia.com.


Duikapparatuur

Indien u uw duikuitrusting van max. 15 kg naast uw reguliere ruimbagage wilt meenemen dan kunt u gebruik maken van het speciale tarief van een sportuitrusting van  25,- per enkele reis zolang de duikuitrusting apart is verpakt.

Indien u uw duikuitrusting verpakt bij uw reguliere ruimbagage zal dit beschouwd worden als gewone bagage en zal bij overbagage het overbagagetarief in rekening gebracht worden.

  • Een duikuitrusting bestaat uit een wetsuit, vest, masker, schoenen, zwemvliezen, mes en regulator.
  • Alleen lege duikflessen worden geaccepteerd.
  • Messen, harpoenen, dolken e.d. worden nooit in de cabine vervoerd.
  • Harpoenen die op stikstof werken, worden niet geaccepteerd.
  • Onderwaterlampen worden alleen in de cabine vervoerd, mits batterij of lampje verwijderd zijn. De aan/uit knop moet in de ‘uitstand’ verzegeld zijn.
  • LED-duiklampen mogen alleen mee als deze gedemonteerd zijn.
  • U mag de laatste 24 uur voor de vlucht niet duiken in verband met de caissonziekte.

 

U kunt de duikbagage zelf gemakkelijk bijboeken via Yaiza Travel of via Transavia.com.


Golfuitrusting

Voor € 25,- per enkele reis per golfuitrusting kunt u maximaal 15 kg meenemen.

Onder een golfuitrusting verstaat transavia.com:

o 1 golftas met 14 clubs

o 1 paar golfschoenen

U kunt de golfuitrusting zelf gemakkelijk bijboeken via Yaiza Travel of via Transavia.com.


Nordic Walking stokken

Nordic Walking stokken worden in het ruim vervoerd. Deze moeten deugdelijk verpakt zijn, bij voorkeur in een koffer of sporttas en voorzien van beschermdoppen. Indien het totaalgewicht van uw bagage de bagagevrijdom overschrijdt, dan wordt het standaard overbagagetarief geheven.


Visuitrusting

Voor € 25,- per enkele reis mag een visuitrusting van maximaal 15 kg mee worden genomen.

Wel moet u visuitrusting en overige bagage apart verpakken.

Onder een visuitrusting verstaat transavia.com:

o een drietal hengels,

o 1 paar lieslaarzen

o 1 visserskoffer (maximale afmeting 40 cm x 20 cm x 20 cm) met een totaal gewicht van

maximum 10 kg.

U kunt de visuitrusting zelf gemakkelijk bijboeken via Yaiza Travel of via Transavia.com.

 

Passagiers met een mobiliteitsbeperking

Transavia.com biedt passagiers met een mobiliteitsbeperking alle benodigde faciliteiten om comfortabel te kunnen reizen. U kunt gratis uw eigen rolstoel meenemen. De rolstoel en/of assistentie dient u vooraf aan te melden bij Yaiza Travel.

 

U dient een mobiliteitsbeperking aan te melden indien:

• u reist met een (elektrische) rolstoel of scootmobiel

• u assistentie op de luchthaven nodig heeft

• u een hulphond meeneemt

• u doof of blind bent

 

Meld uw mobiliteitsbeperking tenminste 48 uur voor vertrek van uw vlucht aan.

Op de luchthaven

• Zorg dat u tenminste 2 uur voor vertrek van uw vlucht op de luchthaven bent.

• Indien u een rolstoel of scootmobiel meeneemt, kunt u deze tot de check-in gebruiken. Daarna wordt deze ingenomen en als ruimbagage vervoerd. De luchthaven zorgt hierna voor een rolstoel om u te begeleiden van en naar het vliegtuig.

• Vóór de check-in dient u er zelf voor te zorgen dat uw rolstoel reisklaar gemaakt is. Dit houdt in dat losse onderdelen zoals een accu of batterij ontkoppeld moeten zijn.

• Alleen een (elektrische) rolstoel of scootmobiel met een maximale hoogte van 86 cm kan rechtop beladen worden. Indien uw rolstoel hoger is dan 86 cm, dan zal deze op zijn kant beladen worden.

• Na de vlucht ontvangt u uw rolstoel bij de bagageband in de aankomsthal.

 

meer informatie over het vervoer van uw rolstoel/scootmobiel:

a) rolstoelen zonder batterij - Uw inklapbare rolstoel wordt ingenomen bij de check-in balie. Deze gaat mee in het bagageruim.

b) elektrische rolstoelen (met batterij) - U kunt bij transavia.com rolstoelen met natte en droge batterij meenemen. Bij het aanmelden van een rolstoel kunt u dit aangeven. Indien uw rolstoel niet hoger is dan 86 cm kan deze rechtop beladen worden.

 

voorwaarden voor vervoer van een droge (lekbestendige) batterij

• De batterij moet stevig aan de rolstoel/vervoermiddel worden bevestigd en ontkoppeld

• Polen met tape isoleren om kortsluiting te voorkomen

• De batterij hoeft niet te worden verpakt

 

Indien de droge batterij niet kan worden losgekoppeld, gelden de volgende aanvullende voorwaarden:

• Er is een mainswitch/masterswitch aanwezig, die in de "uit/off"-stand staat.

of

• Er is een control unit aanwezig, die los te koppelen is.

 

voorwaarden vervoer natte (niet-lekbestendige) batterij:

• Rolstoel/vervoermiddel en batterij moeten rechtop geladen worden (maximale hoogte 86 cm)

• De batterij moet stevig aan de rolstoel/het vervoermiddel worden bevestigd en worden

ontkoppeld

• Polen met tape isoleren

• Batterij in verpakking rechtop laden en lossen

 

Indien de rolstoel of elektronisch vervoermiddel niet rechtop beladen kan worden, moet de batterij verwijderd worden en de natte batterij moet worden vervoerd in een stevige verpakking, die aan de volgende eisen moet voldoen:

• De verpakking moet lekdicht en bestand zijn tegen accuzuur

• De batterij moet beschermd zijn tegen beschadiging bij het plaatsen in de laadruimte

• Polen met tape isoleren om kortsluiting te voorkomen

• De batterij moet rechtop in de verpakking te zijn vastgezet

• De batterij moet omgeven zijn door voldoende absorberend materiaal om de gehele inhoud te kunnen absorberen.

 

De verpakking moet worden gemerkt met het opschrift: BATTERIES, WET, WITH WHEELCHAIR en voorzien van het gevaar-etiket: CORROSIVE en pijl-labels.

 

Scootmobiel - Per vlucht is er plaats voor één scootmobiel. Zorg er daarom voor dat u deze tijdens of direct na het boeken aanmeldt. Alleen indien uw scootmobiel niet hoger is dan 86 cm kan deze rechtop beladen worden.

 

zitplaats aan boord

Vanwege veiligheidsvoorschriften is het voor passagiers met een mobiliteitsbeperking niet mogelijk bij de nooduitgangen plaats te nemen. In sommige gevallen is stoelreservering niet mogelijk. transavia.com zorgt er dan altijd voor dat u de meest geschikte plaatsen krijgt toegewezen.

 

alleen reizen of met begeleiding

De volgende personen dienen een persoonlijk begeleider mee te nemen:

• een persoon met een verstandelijke handicap die niet in staat is om de veiligheidsinstructies van het transavia.com personeel te begrijpen of op te volgen;

• een persoon met zowel een ernstige visuele als een auditieve handicap die niet met het

transavia.com personeel kan communiceren waardoor hij/zij niet in staat is om de

veiligheidsinstructies te ontvangen of op te volgen;

• een persoon die niet zelfstandig de normale dagelijkse bezigheden zoals eten, drinken en een toiletbezoek kan uitvoeren;

• een persoon die aan boord medische zuurstof moet gebruiken.

 

afhandeling bij vertrek en aankomst op luchthaven

Het kan voorkomen dat op een aantal luchthavens geen loopbrug aanwezig is. Dan wordt er gebruik gemaakt van een vliegtuigtrap. Als het op- en aflopen van de trap niet mogelijk is en u heeft ons daarvan op de hoogte gesteld, dan zorgen wij ervoor dat u aan/van boord komt. Wij vragen uw begrip indien wij hiervoor moeten improviseren.

 

Tarieven

Aan het vervoeren van bijzondere bagage zijn kosten verbonden. Raadpleeg het tarievenoverzicht van transavia.com. De vermelde tarieven gelden per enkele reis. U kunt uw bijzondere bagage aanmelden via Yaiza Travel of de transavia.com portal.

 

Ik heb extra zuurstof nodig tijdens de vlucht, kan transavia.com daar voor zorgen?

Voor passagiers met een medische verklaring kan extra zuurstof worden aangevraagd. Deze voorziening functioneert separaat van de zuurstofvoorziening die in noodgevallen wordt ingeschakeld. Voor het aanvragen van extra zuurstof dient u contact op te nemen met Yaiza Travel.

 

Mag ik mijn medicijnen meenemen aan boord?

U moet er altijd voor zorgen dat u uw medicijnen in uw handbagage meeneemt. Verder wordt

aangeraden het recept van de medicijnen in het Engels mee te nemen, voor het geval douane- of veiligheidsbeambten vragen stellen over de medicijnen of injectienaalden.

 

Wat is de aansprakelijkheid van Transavia.com voor bijzondere bagage?

Het vervoer van bijzondere bagage geschiedt op eigen risico. Wij raden u aan een goede bagage- en reisverzekering af te sluiten. Transavia.com is bij eventuele beschadiging beperkt aansprakelijk.

 

huisdieren

transavia.com accepteert uitsluitend honden en katten. Uw hond of kat wordt vervoerd in het bagageruim in een kennel of in de cabine in een leeftas. Het vervoer van hond of kat is altijd voor risico van de passagier.

·         transavia.com vervoert alleen honden en katten vanaf een leeftijd van 3 maanden en 21 dagen.

·         Het is toegestaan om twee puppy's/kittens (indien familie) of een moeder en één puppy/kitten in één kennel te vervoeren.

·         Per passagier mag u één huisdier in de cabine meenemen en twee kennels in het vrachtruim (mits mogelijk binnen de algemeen gestelde limieten).

·         U moet in het bezit zijn van een paspoort voor gezelschapsdieren.

·         Op vluchten met vertrek vanaf Chambéry is het helaas niet mogelijk om een huisdier in het ruim bij te boeken.


vervoer van uw huisdier van tevoren melden
Als u wilt reizen met een huisdier, dan kunt u dit direct bij uw boeking doorgeven aan Yaiza Travel. Omdat het aantal beschikbare plaatsen beperkt is, raden wij u aan gelijk bij het boeken uw huisdier aan te melden. U heeft daarbij de volgende gegevens nodig: gewicht van het dier en de omvang van de (eventueel eigen) kennel. .

toeslagen en voorwaarden voor vervoer van een hond of kat
 

voorwaarden vervoer

bagageruim

cabine

tarief per enkele reis

60,- per kennel

40,- per leeftas of kennel

vervoer

Luchtwaardige, geheel uit kunststof
bestaande kennel (conform IATA-regeling)

Afgesloten leeftas of kennel (cabin pet box). Huisdier mag nooit op een stoel geplaatst worden. De leeftas of kennel moet tijdens de gehele vlucht op de grond geplaatst worden en gesloten blijven.

afmeting kennel/ leeftas

Maximale afmeting: lengte 102 cm x 
breedte 69 cm x hoogte 76 cm

Maximale afmeting: lengte 47 cm x breedte 30 cm x hoogte 27 cm, bij overschrijding hiervan vervoer in vrachtruim.

maximaal gewicht

Huisdier + kennel samen in totaal 75 kg

Huisdier + tas/kennel samen in totaal 10 kg
kennels voor vervoer

·         Een kennel moet voldoende ruimte bieden voor uw hond of kat om te kunnen staan (zonder de bovenkant te raken), te kunnen draaien en om comfortabel te kunnen liggen. Een kennel van metaal of hout is niet toegestaan. De bodem van de kennel moet voorzien zijn van een deken of kranten. Om veiligheidsredenen is het niet toegestaan om artikelen zoals speeltjes, knuffels en kluiven etc. in de kennel te vervoeren.

·         Voor vluchten vanuit Nederland: De speciale kennels zijn te koop bij SDBV (Schiphol dienstverlening B.V.), locatie: kelderplein tussen vertrekhal 1/2. Op Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport zijn geen kennels verkrijgbaar.

 

paspoort en reisvereisten voor dieren

Een EU-verordening bepaalt dat honden en katten tijdens het verkeer tussen lidstaten vergezeld moeten gaan van een paspoort voor gezelschapsdieren.

Let op: uw huisdier moet verplicht een elektronisch identificatiesysteem (transponder) dragen, alleen een tatoeage volstaat niet meer.

Het paspoort moet aan de volgende eisen voldoen:
 


·         Het moet gegevens bevatten over rabiësvaccinaties: als het huisdier voor de eerste keer wordt ingeënt, of als men het huisdier opnieuw laat inenten nadat de oude rabiësinenting is verlopen, mag men pas 21 dagen na de inenting de grens over. De geldigheidsduur van de rabiësinenting wordt bepaald door de aanbeveling van de producent van het vaccin (de termijn staat in de bijsluiter).

·         Het moet vereiste gegevens bevatten over de gezondheidstoestand van het dier. Voor een geldige gezondheidsverklaring moet de rubriek 'klinisch onderzoek' ingevuld zijn.

·         Het moet rubrieken bevatten voor klinisch onderzoek en legalisatie, zodat de paspoorten ook gebruikt kunnen worden voor het verkeer van dieren buiten de EU. 
Het paspoort dient te worden afgegeven door een door de bevoegde autoriteit aangewezen dierenarts. Het vervoer van het huisdier geschiedt voor risico van de passagier. Indien er geen paspoort voor gezelschapsdieren overlegd kan worden of wanneer een elektronisch identificatiesysteem ontbreekt, wordt het dier niet geaccepteerd op vluchten van transavia.com. Voor meer informatie over de importvoorschriften voor het huisdier kunt u contact opnemen met de ambassade van het land van bestemming

praktische tips
 

·         Regel zaken als inentingen en reisdocumenten altijd ruim van tevoren.

·         Houd er rekening mee dat sommige landen strikte quarantainebepalingen hanteren voor elk dier dat het land binnenkomt.

·         Bevestig een label met de naam van het dier en voederinstructies aan de zijkant van de kennel.

·         Laat uw huisdier al voor de vlucht wennen aan de kennel. Vijf dagen is meestal genoeg voor een dier om met de kennel vertrouwd te raken.

·         Geef uw huisdier niets meer te drinken binnen 4 uur voor vertrek.

·         Dieren kunnen last hebben van luchtziekte. Geef uw huisdier daarom geen voedsel binnen 12 uur voor vertrek.

·         Wij raden u sterk af om uw huisdier voor de reis te verdoven. Hierdoor zal het dier minder snel wennen aan zijn nieuwe omgeving en mogelijk afkoelen tijdens de vlucht.


hulphond
Voor hulphonden geldt een uitzondering. Blindengeleidehonden, hulphonden en reddingshonden worden gratis in de cabine geaccepteerd, ongeacht hun formaat.

 

Yaiza Travel


voorkeuren Aanvragen
U heeft nog geen voorkeuren geselecteerd

Vind uw ideale vakantie

Zwembad
Aantal personen
1
WIFI / internet

YAIZA TRAVEL

Hollands Diepsstraat 4
4709 PH Nispen

0165 36 45 22

KVK 20143237

yaiza@yaizatravel.nl